Как да стегнем куфара за по-малко от 30 минути

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Няма какво да се лъжем – опаковането на багажа може да се окаже доста времеемка задача. Не е лесно да предвидите какво точно ще ви трябва за седмица или две напред. За да спестите време и да приключите с подготовката на вещите си за път в рамките на не повече от 30 минути, следвайте тези няколко съвета.

Започнете от дрехите в реда, в който се обличате, т.е. първо подгответе бельото. Съветваме ви да вземете по един чифт за всеки ден. След бельото – вземете чорапи и/или чорпогащници. Отново би било разумно да предвидите по един чифт на ден.

След това идва ред на останалите дрехи. Разбира се, те трябва да са съобразени с повода за пътуването, сезона и климата на мястото, на което отивате, както и с прогнозата за времето.


Горно облекло

Ако ще пътешествате през лятото или пък отивате в страна с топъл климат – вземете по една тениска ден. За зимно пътувате предвидете няколко тънки блузи или ризи за отдолу и няколко пуловера. През зимата дрехите търпят да бъдат обличани повече от веднъж, тъй като се потим по-малко. Добре е да можете да наслоявате дрехите, така няма да се налага да носите твърде дебели и съответно обемисти блузи.


Панталони

Правилната стратегия е да изберете няколко чифта панталони, които цветово и стилово лесно се съчетават с разнообразни горни дрехи

Идва ред на панталоните – за да не губите време в мислене на комбинации, просто вземете 3 броя в универсален цвят. Така ще можете да носите всеки панталон с всяка от блузите. Бяло, черно, тъмно сиво, бордо, тъмно кафяво са цветове, които си пават с много тонове и десени. Бялото и светло бежовото обаче, въпреки че търпят различни комбинации, не са много подходящи за пътешествия, тъй като твърде лесно се замърсяват. За дамите – ако решите да вземете пола – проложете същата стратегия като с панталоните. Нека моделът и цветът са универсални и търпят съчетание с разнообразие от материи и цветове.

Топла връхна дреха

Топла връхна дреха е задължителна част от съдържанието на багажа ви, независимо къде отивате

Преди да приключите с облеклото, уверете се, че имате нещо топло за обличане – сако, палто или суитчър върши работа. Съобразете дрехата с повода за пътуването. Разбира се, ако ще ходите сред природата или прогнозата е лоша, уверете се, че връхната ви дреха не пропуска вода и ще ви защити от влагата.


Шалът – универсалният аксесоар

И още нещо – шалът никога не е излишен, независимо дали става дума за зимен шал (тогава той върви в комплект с шапка и ръкавици) или за пролетно-есенен вариант. Хубавото е, че вече има и стилни въжки варианти на шалове, съответно и мъжете могат да се възползват напълно от предимствата на този аксесоар. Метнете един в куфара – можете да го ползвате както за да разнообразите тоалета си, така и да се наметнете при по-хладно време. Освен това шалът винаги може да се превърне в импровизирана възглавничка по време на полет.


Обувки

Вземете удобни, невисоки и непромокаеми обувки

Вземете си два чифта обувки, плюс едни леки джапанки. Изберете удобни и леки обувки, които по възможност да не пропускат вода, ако пътувате извън лятото. Наблегнете на практичността, не на суетата. Джапанките ще ви влязат в употреба както в банята и в басейна на хотела, така и в самата хотелска стая – можете да ходите с тях, вместо боси.

Тоалетни принадлежности

За да не забравите четката за зъби, вземете си отделна за пътуването

След като приключите с облекло и обувки, е ред на хигиената. Започваме със задължителните четка и паста за зъби. Хубавото е, че пастите за зъби вече се предлагат и в малки тубички. Съветваме ви да вземете отделна четка за зъби за пътуването, тъй като това е нещо, което се ползва всеки ден и ако оставите да я приберете в куфара в последния момент, риска да я забравите, е голям. Ако разполагате с малки разфасовки на козметични продукти като шампоан, балсам, лосион за тяло, то ви съветваме да .

Вземете също основни неща като дезодорант/рол-он или стик против изпотяване и гребен. За хората с дълга коса е добре да не забравят да вземат два ластика. Аксесоарите за бръснене и продуктите за красота сложете последни в куфара, тъй като тях и да ги забравите – няма да е толкова фатално, а и вероятно ще ги ползвате непосредствено преди пътуването.


Лекарства

Добра идея е да сложите елементарни и универсални лекарства в багажа си, задължително такива, които приемате по лекарско предписание. Лепенки за малки ранички също е хубаво да имате.

Прочетете повече за:

Созопол съчетава древна история и романтиката на Стария град с огромния брой барове и заведения,
Варна е градът, в който се събират море, история, култура и оживен младежки дух. Морската
Както вероятно сте чували, нарицателното, с което е известен град Русе, е Малката Виена. Една