5 причини да пътувате през есента

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Ето, че лятото се изниза по-бързо, отколкото ни се искаше  и есента бързичко го замести. Причина за тъга обаче няма, защото есента е прекрасен сезон за пътуване. И докато масовите туристи избират късната пролет или лятото, то много истински пътешественици предпочитат да поемат към приключенията през есента. И има защо. За да ви докажем това, бързаме да ви дадем 5 аргумента, след които директно ще си попълните молба за отпуска.

Разходката определено е по-приятна, когато не се налага непрекъснато да търсиш сянка
  • Настъпи ли есента, температурите стават значително по-поносими. Много по-приятно да се разхождате, опознавайки ново място, без да рискувате да получите слънчев и/или топлинен удар и без да се потите постоянно. Есента съчетава приятната топлина на слънцето с леката прохлада и създава оптимални условия за чудесно прекарване навън. Е, има известен риск от валежи, но пък и летните порои са непредсказуеми. Просто сложете чадър или дъждобран в раницата, заедно с някаква връхна дреха и ще сте подготвени да реагирате в случай, че ви изненада дъжд.
През есента всеки кадър е красив
  • Есента е красива. Всъщност много красива. Със сигурност снимките ви ще са вълшебни, когато природата добави различни багри и тонове в короните на дърветата. През есента дори без да снимате красиви архитектурни постижения или смайващи фонтани, пак е сигурно, че ще имате великолепни кадри.
Тълпите край забележителностите обикновено са по-малки след сезона на летните отпуски
  • Тълпите намаляват в края на септември. Ако сте от пътешествениците, на които не им се нрави мисълта да правят слаломи между многобройните групи туристи, то вече вероятно сами сте установили, че е много по-хитро да пътувате тогава, когато летните отпуски приключат. През есента обстановката в попринцип по-натоварени туристически дестинации е значително по-спокойна, тъй като именно лятото е сезонът, в който най-много хора решават да си вземат почивни дни. Особено предимство е фактът, че опашките пред известните забележителности се стопяват значително с наближаването на октомври и можете по-спокойно да разглеждате. Разбира се, не е за пренебрегване и факта, че спестите време от чакане.
Есента също предлага хубави дни за плаж, а цените по курортите са осезаемо по-ниски
  • Цените са по-ниски. Определено ако потърсите, ще откриете страхотни оферти за почивка в ниския сезон. Е, да, не е сигурно дали времето ще става за плаж, но пълноценна почивка далеч не означава само излежаване на плажа, нали? Възползвайте се максимално от отстъпките и си подарете страхотни дни на красиво място. А ако все пак решите да отскочите до някой морски бряг в Европа, можете да сте сигурни, че слънцето ще е по-малко знойно и не така непоносимо горещо като през юли и август.
Чаша любима топла напитка ще сгрее и тялото, и душата ви
  • Ако дъждът ви изненада или ако просто времето се случи по-хладно и не ви предразполага към дълги часове пешеходни обиколки из града, винаги можете да седнете в уютно кафене, да обвиете длани около чаша с топъл шоколад и да стоплите душата си. А когато шоколадът приключи, да посетите музей, галерия или някое друго арт местенце, където да се потопите в изкуство.

Прочетете повече за:

Созопол съчетава древна история и романтиката на Стария град с огромния брой барове и заведения,
Варна е градът, в който се събират море, история, култура и оживен младежки дух. Морската
Както вероятно сте чували, нарицателното, с което е известен град Русе, е Малката Виена. Една